Sinus Award Winner: Media Installation from Hilti AG

This year the Sinus – Systems Integration Award 2017 was awarded to the media installation at the Hilti AG headquarters in Liechtenstein. The winners are the Stuttgart-based company Ranger Design (design and general execution), the engineering studio Techniz (media technical planning), the commissioning firm Hilti as well as the participating companies Bellgardt Medientechnik, Madiasens, and Media Impression Unit 8. The award ceremony took place in the Europa Room in Hall 4.0 within the context of Prolight + Sound.

Experiencing Company History and Philosophy Through Media Installation

The honored project, which was completed in 2016, made it possible to experience the company history and philosophy at Hilti AG, and provide insight into the company’s product world. The Hilti main building as well as the innovation center were equipped with the latest technology for the media installation. It was divided into four parts: the conception and activation of two interactive exhibitions and a cinema as well as a light installation in the pedestrian tunnel that connects the two buildings.

The “marketplace” in the main building served as a kind of reception area and event space, and now hostes an interactive exhibition area. Live numbers and dates are shown on the so-called “Hilti Live” or projection wall. A monitor band without pedestal stages historic Hilti products and in that way, visualizes the company’s history. In addition, the visitors can inform themselves about products via touchscreen and make selfies.

Within the multifunctionally used Welcome Room a cinema was realized that is distinguished by technology nearly invisible for visitors. Furthermore it facilitates a flexible depiction of base media as well as the live streaming of content. Within the Hilti an exhibition was created that put the focus on the topic of “Innovation by Hilti”. Interactive exhibition modules make it possible to experience the inventive spirit of the developers and document creative solutions. In the pedestrian tunnel connecting the main building with the Innovation Center the company’s philosophy is visualized through a continuous illuminated banner using the projection of important concepts.

Related Post

No Comments Yet.

Leave a comment